Online Library TheLib.net » Természetjáró 1x1
cover of the book Természetjáró 1x1

Ebook: Természetjáró 1x1

Author: Various Authors

00
02.03.2024
0
0
Ahol az aszfalt véget ér, ott kezdődik a világ!

Folytathatnám a fenti igazságot úgy, hogy annak, aki le mer lépni a biztonságot sugalló aszfaltról! E kezdő lépéshez nyújtunk e kis könyvvel segítséget.
A ma embere egyre távolabb kerül a természettől. A „modern világ” - a reklámok sugallta életfilozófia nem az egészséges életmódról szól. Ha egészségesen élsz, nem kell megvenni a gyógyszerek tömegét; nem kell naphosszat a TV, video, stb. előtt ülni, ami a nézőszám csökkenését - ezzel együtt a horribilis bevételeket csökkenti.
Kérdés, hogy melyik elvárásnak szeretnél megfelelni. Az egyre gyorsabban pörgő spirálhoz hasonlítható fogyasztói társadalom örvényébe merülni; vagy megtartani önértékelésed, és saját életfilozófiád alapján megkeresni az egészséges élet lehetőségeit.
A láb mindig kéznél van! Ahhoz, hogy elindulj egy kellemes sétára; erdőn-me-zőn barangolj és élvezd a friss levegő tüdőtágító hatását, nem kell keményen edzeni, s nem kell drága sporteszközöket vásárolni. Ha (újból) megérzed a szabad mozgás örömét, fölfedezed a létező világ megannyi szépségét, kívánni fogod e rendszeres találkozást.
A könyv szerzői túravezetők, oktatók; több évtizedes tapasztalattal. Nem csak a kultúrerdőkben sétálnak, de a vizen (néha embert próbáló vadvizén), a kerékpáron, a hófödte magashegyek veszélyes gerincén, vagy a barlangok ismeretlen világában egyaránt otthon
vannak. Aki szereti a kalandot, az közöttünk és velünk együtt megtalálja.
A körülöttünk élő természetet egyre kevésbé ismerjük. Sokan azért nem indulnak el túrázni, mert egyedül nincs hozzá kedvük, vagy félnek az ismeretlentől. Ekkor érdemes fölkeresni egy természetjáró egyesületet, vagy a megyei természetjáró szövetséget, ahol örömmel fogadják az érdeklődőt, és segítenek megfelelő közösséget találni.
Mielőtt belevetné magát, kedves érdeklődő a könyv átlapozásába, merengjen el az alábbi, Merrell filozófia néhány igazságán.

• A szabad ég alatt az élet egyszerű, mert közel vagyunk a lényeghez.
• Fejünk megtisztul a fölösleges információktól, propagandától és hamis vágyaktól.
• A szabad ég alatt megszabadulunk a zűrzavartól, káosztól és a sokaságtól.
• A szabad ég alatt nem számít a kor, jövedelem, iskolázottság.
• A szabad ég alatt nem számít, hogy városból, vagy faluból érkeztünk.
• A szabad ég alatt jelentőségüket vesztik a határok ember és ember között.
• A szabad ég alatt erőre kapnak, újjászületnek és megvilágosodnak bennünk az igazán fontos dolgok.

E filozófia ismeretében húzzunk túracipőt, és induljunk a szabad ég alá az egészségünkért, a rendszeres mozgás öröméért, a szép élményekért.
Download the book Természetjáró 1x1 for free or read online
Read Download
Continue reading on any device:
QR code
Last viewed books
Related books
Comments (0)
reload, if the code cannot be seen