Online Library TheLib.net » 100 lépés az érettségihez - Matematika
cover of the book 100 lépés az érettségihez - Matematika

Ebook: 100 lépés az érettségihez - Matematika

Author: Németh Sarolta

00
01.03.2024
0
0
Amikor I. Ptolemaiosz egyiptomi uralkodó megkérdezte Eukleidésztől, hogy vajon a geometria megtanulásának nincs-e rövidebb és könnyebb módja, mint amit az Elemek című könyvében leírt, a matematikus így válaszolt: A geometriához nem vezet királyi út.

Királyi út ugyan a matekérettségihez sem vezet, de sokat könnyíthetünk rajta például azzal, hogy 100 kis lépésre bontjuk. Ha valaki velünk tart és megteszi a könyvünk által kijelölt 100 lépést, méltán bízhat a sikeres érettségiben.

A száz, átlagosan nyolc feladatból álló feladatsor rendszerező áttekintést ad a középszintű érettségi anyagából. A feladatok jelentős része - hasonlóan az érettségi "I." részéhez - pár perc alatt megoldható villámkérdés, amellyel a legfontosabb fogalmak idézhetők fel. A könyvben rendszeresen megjelenő összefoglaló és ismétlő feladatsorok megoldásával pedig az érettségi "II." részében előforduló, összetettebb feladatok megoldására lehet tréningezni.

Az önálló felkészülést segíti, hogy a kötetben minden feladat megoldása megtalálható.

Érettségizők! Ideje indulni!

---

A kiadvány bevezetője
Kedves Érettségiző!

Mint minden vizsgára, a középszintű matematikaérettségire is akkor ülhetsz be nyugodtan, ha előtte felkészültél. Matektanárként persze jól ismerem a diákokat, én is tudom, hogy bár ezt a munkát - sajnos - nem lehet megúszni, mégsem könnyű elkezdeni. Szinte mindenki addig halogatja, amíg a pánik el nem uralkodik rajta. Pedig van választási lehetőség. Te is eldöntheted, hogy ugyanazt a felkészülést laza, de rendszeres napi tréningekkel, vagy az utolsó napokban a teljes négyéves anyagot egyszerre átrágva, görcsösen kapkodva próbálod teljesíteni.

Ez a könyv a könnyebb utat kínálja azzal, hogy a középszintű érettségire való felkészülés utolsó szakaszát 100 kis lépésre bontja. Ezt a 100 lépést meg lehet tenni egyesével, kettesével stb., és persze ha egy-egy rész nagyon jól megy, akkor ugrálva is. De az alapos munkához idő kell.

A könyv a tananyagot a 2017-ben életbe lépett érettségi követelményeknek megfelelően bontja témakörökre, és 99 feladatsorba rendezi el. Az utolsó, 100. lépés a próbaérettségi, amellyel a felkészültséged ellenőrizheted majd.

A feladatsorok 8 feladatból állnak, a témakörök végén Összefoglaló feladatsor, a nagyobb fejezetek végén az addig tanult ismereteket komplexebben tartalmazó Ismétlő feladatsor található. Ez a rendszerezés lehetővé teszi, hogy minden feladattípust begyakorolj.

A feladatsorok átlagosan 45 perc alatt megoldhatók, de a szükséges idő jelentősen függ a gyakorlottságodtól is. Ne csüggedj akkor sem, ha bizonyos részeknél több időre van szükséged vagy bele kell nézned a megoldásokba! Ahogy haladsz előre, egyre gyorsabb leszel és egyre kevesebb "hátralapozásra" lesz szükség. Bízz magadban, képes vagy végigcsinálni!

A felkészüléshez mindenképp szükséged lesz egy négyjegyű függvénytáblázatra (többféle létezik, bármelyiket használhatod majd az érettségin, akár többet is), valamint egy jó számológépre. Ezek közül a legjobb az ún. "okos", többsoros számológép, amely pl. tud tetszőleges alapú logaritmussal számolni, ismeri a másodfokú egyenlet megoldóképletét, tud függvényekhez táblázatot készíteni. Persze nagyon fontos, hogy ilyet ne az utolsó pillanatban kérj kölcsön, hanem már a felkészülés során tanuld meg, hogy hogyan kell használni!
Download the book 100 lépés az érettségihez - Matematika for free or read online
Read Download
Continue reading on any device:
QR code
Last viewed books
Related books
Comments (0)
reload, if the code cannot be seen