Online Library TheLib.net » Elektrotechnika
cover of the book Elektrotechnika

Ebook: Elektrotechnika

00
15.02.2024
0
0
Az Elektrotechnika c. könyv a Nehézipari Műszaki Egyetem III. éves bánya-, kohó- és gépészmérnök-hallgatóinak tananyagát tartalmazza. Tehát tankönyv. Ezért szerkezetében, tárgyalásmódjában különbözik a hasonló című könyvektől. Egyrészt szilárdan támaszkodik a fizikában tanultakra, és feltételezi, hogy az Olvasó ismeri az elektromosságtan alapegységeit és legfontosabb törvényeit, ezért ezeket nem tartalmazza, másrészt alapot ad a ráépülő különböző elektrotechnikai szaktárgyaknak. Így a technikai része sem teljes, a gyakorlati megoldásokból csak annyit ad, amennyi elegendő a ráépülő szaktárgy iránti érdeklődés felkeltésére. Mindenütt, ahol szükségesnek láttuk, az elméleti részek megvilágítására számpéldákat is kidolgoztunk. Úgy véljük, ily módon megkönnyítjük a tananyag elsajátítását.
A hangsúly mindenütt a maradandó elméleti részek ismertetésén van, a szerkezeti megoldások, a konkrét kapcsolások csak a könnyebb megértést segítik elő.
Könyvünket úgy osztottuk két részre, ahogy egy-egy félév a tananyagot osztja. Mindegyik rész külön egység, gyakorlatilag független egymástól.
Download the book Elektrotechnika for free or read online
Read Download
Continue reading on any device:
QR code
Last viewed books
Related books
Comments (0)
reload, if the code cannot be seen