Online Library TheLib.net » Тракия и траките в политиката на Рим и Македония по времето на Филип V (221 – 179 г. пр. Хр.)
cover of the book Тракия и траките в политиката на Рим и Македония по времето на Филип V (221 – 179 г. пр. Хр.)

Ebook: Тракия и траките в политиката на Рим и Македония по времето на Филип V (221 – 179 г. пр. Хр.)

00
15.02.2024
0
0
Хронологичните рамки на настоящето изследване са формирани от дългогодишното царуване на Филип V Македонски (221 – 179 г. пр.Хр.), чиито взаимоотношения с траките – в контекста на амбициите на Птолемеите, Селевкидите и навлизането на римляните на Балканите – не са получили достатъчно внимание в проучванията на съвременните учени. Представлявайки опит за запълване на тази съществена празнина, монографията демонстрира възможностите за възстановяване на аспекти от далечното минало чрез събиране, систематизиране и анализиране на всички достъпни фрагментарни и непълни свидетелства, допълнени от постиженията на модерната историография. В резултат е обобщена цялата налична към момента информация за тракийската политика на Рим и Македония по времето на посочения цар, като същевременно са получени нови знания за историята на Тракия и траките през елинистическата епоха.
Download the book Тракия и траките в политиката на Рим и Македония по времето на Филип V (221 – 179 г. пр. Хр.) for free or read online
Read Download
Continue reading on any device:
QR code
Last viewed books
Related books
Comments (0)
reload, if the code cannot be seen