Online Library TheLib.net » Receptoare radio - Constructie si depanare
cover of the book Receptoare radio - Constructie si depanare

Ebook: Receptoare radio - Constructie si depanare

00
15.02.2024
0
0
Din cele mai vechi timpuri, oamenii au simţit nevoia transmiterii rapide a informaţiei la distanţă. Prin descoperirea undelor radio s-au putut realiza transmisii de mari cantităţi de informaţie la distanţe ce depăşesc limita orizontului vizibil.

În funcţie de natura informaţiei şi de modul ei de utilizare, aceasta se poate prezenta sub forma auditivă, vizuală, electrică etc.

Transmiterea informaţiei la distanţă se realizează prin intermediul unui post de transmisie, care prelucrează (modulează) informaţia sub o formă convenabilă propagării ei în spaţiu, şi a unuia (sau a mai multor) posturi de recepţie, care prelucrează (demodulează) informaţia primită din spaţiu sub o formă convenabilă utilizării.

Propagarea se realizează prin unde radio, ai căror parametri sînt variaţi (modulaţi) în ritmul informaţiei de transmis. Undele radio se obţin cu ajutorul unor tensiuni şi al unor curenţi electrici prin utilizarea unei antene. Cu cît viteza de variaţie în timp a curenţilor electrici ( deci frecvenţa lor) este mai mare, cu atît dimensiunile antenelor pot fi mai reduse.
Download the book Receptoare radio - Constructie si depanare for free or read online
Read Download
Continue reading on any device:
QR code
Last viewed books
Related books
Comments (0)
reload, if the code cannot be seen