Online Library TheLib.net » Másféle iskolák
cover of the book Másféle iskolák

Ebook: Másféle iskolák

Author: Vekerdy Tamás

00
08.02.2024
0
0
Montessori, Rogers, Waldorf - néhány név, amelyeket hallva alternatív iskolák, a hagyományostól eltérő pedagógiai gyakorlatok jutnak eszünkbe. De az iskolaválasztás dilemmáival szembesülő szülőként, leendő szülőként, érdeklődőként tudunk-e eleget róluk, elveikről, módszereikről, szerveződésük és működésük hátteréről?

A jó iskolák a gyerek megismeréséből, fejlődése törvényeinek kutatásából indulnak ki munkájukban. A kedvelt gyermekpszichológus könyve a Waldorf iskolákról ad körképet. Az iskolaválasztás dilemmáival szembesülő, leendő szülőként, érdeklődőként tudunk-e eleget az alternatív iskolákról: elveikről, szerveződésükről, működésük hátteréről? Vekerdy Tamás írásai bepillantást engednek a "másfajta" iskolák színes, változatos életébe és segítenek megérteni szándékaikat, törekvéseiket.

Vekerdy Tamás közel húsz éve foglalkozik a reformpedagógiák, az alternatív iskolák elméleti és gyakorlati kérdéseivel, s maga is bábáskodott az első kelet-európai Waldorf-iskola, a solymári létrejötténél. Ismerője, értője, eltökélt propagátora a pedagógia, az iskola megújításának. A kötet írásai bepillantást engednek a másféle iskolák színes, változatos életébe és segítenek megérteni szándékaikat, törekvéseiket.
Download the book Másféle iskolák for free or read online
Read Download
Continue reading on any device:
QR code
Last viewed books
Related books
Comments (0)
reload, if the code cannot be seen