Online Library TheLib.net » Kalózköztársaság
cover of the book Kalózköztársaság

Ebook: Kalózköztársaság

Author: Colin Woodard

00
08.02.2024
0
0
A ​Feketeszakállhoz, 'Black Sam' Bellamyhoz, és Charles Vane-hez hasonló hajóskapitányok, kalóztársaikhoz csatlakozva létrehozták a 'Suhanó Bandát' és ezzel megalapították a Kalózköztársaságot - a nyers, egyedi, és túlságosan is rövid demokráciát a Bahamákon. Szerződéses szolgákból szabadok lettek, a feketékből és a menekült rabszolgákból egyenlő jogú polgárok, vezetőiket pedig szavazással választották meg vagy távolították el.
Azáltal, hogy elvágták a kereskedelmi útvonalakat, kifosztották a rabszolgahajókat, és elszakították Európát az Újvilágtól, a Kalózköztársaság alapjaiban rázta meg az imperializmust, és tüzelte azokat a demokratikus érzelmeket, amelyek később az amerikai szabadságharchoz vezettek. Szereplőik a közemberek szemében hősökké lettek, és most, ebben a korábban soha el nem mesélt történetükben, a dicsőséges Kalózköztársaság újra életre kel.
'Szellemes történet, gazdagon teletűzdelve olyan férfiak tetteivel, akik személyes céljaik érdekében birodalmak terjeszkedésének állták útját.'
Download the book Kalózköztársaság for free or read online
Read Download
Continue reading on any device:
QR code
Last viewed books
Related books
Comments (0)
reload, if the code cannot be seen